Vaste lasten

Ieder huishouden heeft vaste lasten, die een flink deel uitmaken van de maandelijkse uitgaven. Hoe kan je hier verstandig mee omgaan? En zijn er mogelijkheden om te besparen? De belangrijkste vaste lasten zijn de kosten voor wonen, boodschappen, kleding en vervoer. Verder zijn abonnementen, verzekeringen en lidmaatschappen belangrijke kostenposten. Bij abonnementen kan je denken aan uw TV, telefoon en internet abonnement. En ook verzekeringen tellen elke maand weer flink op qua premies. Het is verstandig om je regelmatig af te vragen of je kan besparen op de vaste lasten. Door de leveranciers, aanbieders en providers te vergelijken, kan het gemiddelde huishouden substantieel besparen op de vaste lasten. Wil je weten hoe je maandelijks kosten kan besparen? In dit artikel lees je alles over besparen door te vergelijken en hoe je dit het beste aanpakt.

Zo vind je een goedkope autoverzekering

De auto, je kunt niet zonder, maar het is een flinke kostenpost. Zonder dat je oprit hebt verlaten, maak je iedere maand al kosten aan jouw auto. Niet alleen betaal je een flinke duit aan belasting, ook de autoverzekering is iedere maand een flinke afschrift op de rekening. Gelukkig kun je hier ook goed op besparen. Door een goedkopere autoverzekeraar te vinden, kun je enorm veel besparen op de vaste lasten. Vergelijk online de beste autoverzekeraars en sluit de goedkoopste verzekering af. Zo hoef je niet onnodig extra veel te betalen voor jouw autoverzekering.

Je energiecontract kan altijd goedkoper

Maandelijks kun je altijd besparen op de kosten voor energie. Dit doe je niet alleen door slimmer met jouw energieverbruik om te gaan, maar ook door een betere energieleverancier te zoeken. Het is aan te raden om ieder jaar energiecontracten te vergelijken. Je kunt namelijk eenvoudig en veelal kosteloos overstappen. Als nieuwe klant krijg je extra veel voordeel en dit kun je maandelijks terugzien wanneer de energierekening binnenkomt. Maak overstappen nog eenvoudiger en maak gebruik van de online tool Easyswitch. Deze helpt je om de beste energieleverancier voor jou te vinden. Hier kun je eenvoudig vergelijken en direct overstappen wanneer je een goedkoper aanbod ziet. Maak jij ook nog gebruik van gas? Dan kun je in veel gevallen gebruik maken van een combinatie deal wanneer je elektra afsluit. Door prijzen en aanbod te vergelijken kun je extra voordelig gas en elektra afsluiten.

Vergelijk zorgverzekeringen en bespaar tot wel €200,- per jaar

Goede zorg is belangrijk, maar je hoeft hier niet de hoofdprijs voor te betalen. Door slim te vergelijken, kun een voordelige zorgverzekeraar vinden. Het is belangrijk om jouw zorgbehoeften duidelijk te hebben. Maakt het voor jou niet uit waar je de zorg precies krijgt of maak je standaard nauwelijks tot geen kosten? Dan kun je kiezen voor de voordeligste zorgverzekeringen waarbij je zelf een groot deel van de verantwoordelijkheid neemt. Maar ook wanneer je wel veel zorg nodig hebt, is het verstandig om te vergelijken. Ieder jaar mag je overstappen en is het aan te raden om de polissen te vergelijken. Het kan je per jaar al gauw een paar tientjes tot wel honderden euro’s schelen.

Houd ook meer geld over voor de leuke dingen in het leven, door te besparen op de vaste lasten. Neem een paar minuten de tijd om het aanbod te vergelijken en zo iedere maand geld te besparen. Het is een kleine moeite, maar het kan financieel zeker wat opleveren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *