Hoe je door middel van een zakelijke lening jouw bedrijf kan laten groeien

Dit artikel betreft een advertorial en is geplaatst buiten de redactionele verantwoordelijkheid van de uitgever van deze website
Ben jij eigenaar van een bedrijf? Dan wil je jouw onderneming ongetwijfeld laten groeien. Sommige bedrijven groeien als kool, maar helaas gaat het niet iedereen voor de wind. Lukt het jou ook niet om jouw bedrijf te laten groeien? Dan is dit misschien een financiële kwestie. Wanneer je wilt groeien, moet je namelijk vaak investeren. Heb jij niet genoeg eigen vermogen om te investeren in jouw bedrijf? Schuif een investering dan niet direct op de lange baan. Nee, want je kunt namelijk zakelijke lening afsluiten om jouw bedrijf te laten groeien. Hoe dit precies zit? Dat vertellen wij je in deze tekst.

N.B. Denk goed na alvorens u een lening afsluit. Het Nibud waarschuwt consumenten om niet te snel een lening af te sluiten. U zit er lang aan vast, en 63% van de consumenten had liever minder geleend.

Investeer in uitbreiding, machines en voertuigen

Het is voor veel ondernemers niet duidelijk waar zij een zakelijke lening voor kunnen gebruiken. Vaak wordt gedacht dat zo’n lening geschikt is wanneer er op korte termijn geld nodig is, bijvoorbeeld om aan betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Dit is een misvatting. Wanneer je op korte termijn geld nodig hebt om leveranciers of personeel te betalen, kies je voor zakelijk krediet.

Wil je investeren in de groei van jouw bedrijf? Kies dan voor een zakelijke lening. Deze lening is vooral geschikt voor langlopende investeringen. Hierbij kun je denken aan de aankoop van een nieuw bedrijfspand of uitbreiding van het huidige pand. Je groeit overigens niet alleen door jouw bedrijf uit te breiden. Nee, want je kunt ook groeien door te investeren in machines en voertuigen. Op deze manier kun jij jouw productieproces efficiënter maken en meer werk verzetten. Wanneer je in dezelfde tijd meer werk verzet, komt er meer geld binnen. Dit zorgt er automatisch voor dat jouw bedrijf groeit.

Hoe werkt een zakelijke lening precies?

Niet iedere ondernemer is bekend met een zakelijke lening. Geldt dit ook voor jou? Dan weet je mogelijk niet precies hoe zakelijk geld lenen in zijn werk gaat. Allereerst moet je weten dat je het geld, indien jouw aanvraag is goedgekeurd, in één keer op jouw rekening ontvangt. Hierdoor kun jij er meteen mee investeren. Hierin verschilt een zakelijke lening van zakelijk krediet. Voordat je de lening afsluit, spreek je een vaste looptijd af met de kredietverstrekker. De maximale looptijd van een zakelijke lening is 5 jaar.

Net als bij een gewone lening, betaal je voor een zakelijke lening rente en aflossing. De zakelijke lening rente staat altijd vast vanaf het moment dat je de lening afsluit. Het bedrag dat jij maandelijks aflost blijft hierdoor gedurende de gehele looptijd van de zakelijke lening hetzelfde.

Waar vraag ik zo’n lening aan?

Wil je een zakelijke lening gebruiken om te groeien? Dan vraag jij je mogelijk af waar je dit doet. Tegenwoordig kun je hiervoor op verschillende plekken terecht. Zo kan een bank jou bijvoorbeeld een zakelijke lening verstrekken. Bij vrijwel iedere bank kun je vandaag de dag wel zakelijk geld lenen. Naast banken kun jij je ook richten tot online kredietverstrekkers. Waar je bij banken afhankelijk bent van de openingstijden, is dit bij kredietverstrekkers op het internet niet het geval. Nee, want hier kun je 24/7 een zakelijke lening aanvragen. Bijkomend voordeel is dat je bij een online kredietverstrekker alles vanuit huis kunt regelen. Je vraagt niet alleen de lening online aan, maar zet ook jouw krabbel onder de definitieve overeenkomst via internet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *