belastingdienst_vermogensbelasting

Bezwaren vermogensrendementsheffing 2017 – 2020 gegrond verklaard

Maar liefst 200.000 belastingbetalers hebben de afgelopen tijd bezwaar gemaakt op hun belastingaanslag met betrekking tot de vermogensrendementsheffing. Al jaren is de spaarbelasting oneerlijk, want deze gaat stelselmatig uit van een te hoog rendement, dat burgers helemaal niet kunnen behalen. In december 2021 heeft de Hoge Raad eindelijk uitgesproken dat de vermogensrendementsheffing in strijd is met de wet. En op 4 februari 2022 heeft de Staatssecretaris van belastingzaken Marnix van Rij aangegeven dat alle bezwaren op de vermogensrendementsheffing over de jaren 2017 – 2020 gegrond worden verklaard. Een overwinning voor de spaarzame burger!

Hoe krijg je teveel betaalde belasting op vermogen terug?

De Rijksoverheid moet nu aan de slag hoe alle belastingbetalers hun teveel betaalde vermogensbelasting terug gaan krijgen. Hoe worden alle burgers gecompenseerd voor de oneerlijke vermogensrendementsheffing? Het kabinet heeft er zes maanden voor nodig om tot een oplossing te komen. Daarbij is nog totaal onduidelijk hoe de Belastingdienst dit wil of moet gaan doen. Moeten belastingbetalers het werkelijk rendement gaan opgeven, en wordt op basis daarvan gecompenseerd? Of komt er een generieke pardonregeling, waarbij belastingbetalers de spaarbelasting terugbetaald krijgen? En krijgen alleen bezwaarmakers de spaarbelasting terug? Of worden alle belastingbetalers gecompenseerd? Eerste schattingen geven aan dat het vergoeden van alle spaarders de Staat maar liefst 20 miljard zou kunnen kosten, terwijl alleen de bezwaarmakers compenseren 4 miljard kost. We gaan het de komende tijd goed volgen welke overwegingen en keuzes de Rijksoverheid gaat maken.

Bezwaar vermogensrendementsheffing 2017 – 2020

Hoe dan ook lijkt het altijd handig om in elk geval bezwaar te maken over de aanslag Inkomstenbelasting van 2017, 2018, 2019 en 2020 als u meent teveel vermogensrendementsheffing te hebben betaald. Zie ons voorbeeld bezwaarschrift vermogensrendementsheffing.

Aanslag vermogensrendementsheffing 2021

De meeste burgers hebben een verzoek gekregen om hun aangifte Inkomstenbelasting 2021 in te gaan dienen. Wacht nog even met indienen en informeer u hoe u moet gaan met de vermogensbelasting over 2021. Zodra wij hier meer duidelijkheid over hebben, zullen wij dit vermelden op onze website Vermogensrendementsheffing.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *