Belasting op spaargeld tips

Nederlanders betalen vermogensbelasting over hun vermogen. Of het nu spaargeld of aandelen zijn; je betaalt een vermogensbelasting over je bezittingen. Gelukkig geldt er wel een minimale drempel, die voor 2019 is gesteld op € 30.360,- per persoon. En bijvoorbeeld je huis telt niet mee bij het belastbare vermogen. Ieder jaar wordt op de peildatum van 1 januari gekeken wat je bezittingen zijn. Hoe kan je zorgen dat je bespaart op je belasting op je vermogen? Wij geven hier een paar tips.

Beperk je belastbare vermogen

Het belangrijkst is dat je niet een te hoog belastbaar vermogen hebt. Sommigen bedenken dat ze dan rond het jaareinde maar veel geld contant moeten opnemen. Maar de Belastingdienst vraagt je ook om op te geven wat je thuis aan cash hebt. Dus dat heeft niet veel zin.

Trek bestedingen naar voren

Het heeft wel zin om grote uitgaven nog voor het eind van het jaar te doen. Of dit nu het kopen van nieuw meubilair is, of het in een keer betalen van abonnementen of verzekeringen. Zo kan je je zorgverzekering of je autoverzekering in een keer voldoen. Je krijgt doorgaans een prima korting als je in een keer de premie voldoet.

Belastingvrij schenken

Verder kan je geld schenken aan je kinderen. Jaarlijks zijn er flinke vrijstellingen om belastingvrij geld te schenken aan je kinderen. Hiermee kan je op later moment erfbelasting voorkomen.

Geld overmaken

Een veelgehoorde tip is om rond de jaarwisseling geld over te maken. Kan je met geld overmaken besparen op de belasting op je spaargeld? Onze indruk is dat dit niet is toegestaan, en dat deze tip ook simpelweg niet werkt, omdat banken onderling uitgaan van een valutadatum. Lees meer over deze tip op Spaarbelasting voorkomen door geld overmaken.

Lees meer tips voor het besparen op vermogensbelasting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *